Lyset har magten - sådan skaber du en hyggelig stemning!

September 25, 2018

Vi går snart en mørkere tid i møde, hvilket for mange betyder mere hygge og socialt samvær, inden døre. For mange er det lig med flere levende lys, men der er også andre måder man kan skabe en hyggelig stemning med kunst(ig)lys. 

 

 

Man skal ikke undervurderer magien i stikkontakten  

Et rum kan ændre fuldstændig karakter, når man trykker på kontakten. Lys handler ikke kun om, at man skal kunne se det, som er i et rum, men også man hvordan man formgiver og skaber stemning i rummet. Man kan bruge lys, momenter af lys, eller fravær af lys til at formgive et rum - skabe kontrast, liv og hygge.  Lys har altså stor betydning for hvordan man scenesætter, former og får et rum til at fremstå.

 

Mennesker er mere opmærksomme og på mærkerne i hvid/blåligt lys, som minder om dagslys, mens de er mere afslappet i gulligt lys, som minder om sol op og nedgang. Derfor skal de rum vi bruger til arbejde og være koncentreret, som tommelfingerregel have et intenst og hvidt lys, mens de steder vi bruger til afslapning skal have et mere gyldent lys.

 

 

En lysboks en fantastisk ny lyskilde til skabe varme og liv i et rum.

Oplyste kunstværker en helt ny måde hvorpå man kan gøre et rum levende, skabe en varme, hyggelig og unik stemning.

KUVIO´s lysbokse har lysdæmpere, så de lysstyrke kan justeres.  Det gør det muligt at tilpasse ens behov og den stemning man gerne vil skabe. Skal der nydes en romantisk middag i spisestuen eller hygges med en film i sofaen, så kan lyset i lysboksen skrues ned på det laveste og skabe hyggebelysning. Skal der laves mad i køkkenet eller læses en bog i stuen, så kan du skrue op for lysboksen og lade den oplyse rummet.

 

Det er fascinerende, hvordan et rum kan ændre fuldstændig karakter, når man trykker på kontakten. På samme måde er det jo med KUVIO’s lysende kunstværker. Inden de bliver tændt, er der ingen liv. Lyset har magten. – Amalie


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.